Narenciyede Hasat Sonrası Kullanılan Kimyasalların Sektöre Etkisi ” Projemizin SWOT Toplantısı Gerçekleştirildi

Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ortak Hazırladığımız “Narenciyede Hasat Sonrası Kullanılan Kimyasalların Sektöre Etkisi ” Projemizin SWOT Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulusal Turunçgil Konseyi (UTK) olarak Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortak olarak gerçekleştirdiğimiz TR62/16/DFD/0014 referans numaralı "Narenciyede Hasat Sonrası Kullanılan Kimyasalların Sektöre Etkisi " projemiz kapsamında yapılan SWOT analizi toplantımız 01.09.2016 tarihinde saat 14:00’de AKİB bünyesindeki Adana toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Arif ABALI Türkiye’nin ve bölgemizin turunçgil üretiminin büyüklüğünü vurgulayarak sektörün bölgemiz ve ihracatımız açısından ne kadar önemli bir sektör olduğunu belirmiştir. Bölgemiz tarımının geleceği açısından sektörün ihtiyaçları da düşünülerek hazırlanan bu proje ile ortaya çıkacak sektör raporuna dikkat çekmiştir.

14233221 1157923157626959 7874799475136748046 n

Sonrasında konuşan Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanımız Sayın Kemal KAÇMAZ da Ulusal Turunçgil konseyi olarak gerçekleştirdikleri projelerden bahsetmiş ve bu projeler ile sektörün gelişimine ve geleceğine yönelik son derece önemli adımlar atıldığına değinmiştir. Ayrıca bu projenin de ortağı olarak, projemizle beraber gelecek dönemlerde hazırlanması planlanan narenciye strateji ve eylem planının alt yapısının oluşturulacağı kapsamlı ve önemli bir çalışmanın uygulandığını ifade etmiştir.

Ayrıca toplantımızda Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Sayın Barış KILINÇ da proje koordinatörü olarak yaptığı sunumda proje hakkında detaylı bilgiler vermiş ve proje kapsamında paketleme evleri ile yapılan anketlerin şu ana kadarki sonucunu katılımcılar ile paylaşmıştır. Bu sunumda Sayın Barış KILINÇ konuyla ilgili olarak sektörün mevcut durumunu ve algısını ortaya koymuştur.

Turunçgil sektöründeki tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen SWOT analizimizde hasat sonrası turunçgil paketleme evlerinde kullanılan kimyasallar düşünülerek sektörün güçlü yönleri, zayıf yönleri, sektörün fırsatları ve sektörü tehdit eden faktörler analiz edilmiştir. Bu analizle beraber katılımcılardan elde edilen maddeleri puanlandırmaları istenmiştir. Bu sayede SWOT analizimizin faktörleri paydaşlarımızın gözüyle önem sırasına göre belirlenmiştir.